2011. február 18., péntek

Blogvizitek (14) - Zsákai Péter

Vonzóan találó címe van a Zsákai Péter blogjának: Néma tartomány. Ahogy az egy vérbeli fotós bloghoz illik. Amelyen a fotók beszélnek. És a rögzített pillanatok.


Az első benyomás mindjárt: a rend, a tisztaság, az elegancia a háziurak. S mindenek fölött: a finom utalások, a pontosan megfogalmazott képi üzenetek. Nem egyszer az értelmezést kitűnően segítik a telitalálatos címadások. Mindenütt a mindennapok, a hangulatok naplószerű lenyomatával találkozunk.A képek inkább jeleket hordoznak, utalásokat, amiből aztán kibomlik a tételes és az elképzelt látvány elegye.




Itt van elsőként A vadnyugat pora. Merészen kimetszett részlet, már-már közönséges utcai látvány, látómezőnkbe emelve figyelmeztetés az élet meredek kontrasztjaira. A pusztulás, a degradálódás pora szitál ma mindenre - akár a legcsillogóbb felületekre is.




Vagy itt a Megint egy új nap. Ez a szinte-banális, szinte-köznapi, de a rafinált vágás, a címből kisugárzó szimbolikus erővel átitatott csendélet a sivár közönségesség, a munkába tartó emberre váró monotonság és beletörődés félreérthetetlen megfogalmazása.


A blog gazdája jó fotós. Legalább is az én szememben bizonyított. Nagy érdeklődéssel majd jövök ide vissza.

1 megjegyzés:

  1. köszönöm szépen a látogatást és a vélemény nyilvánítást. jól estek a kedves szavak (megpróbálom a kellő helyiértéken kezelni).

    pontosan így érzek én is mindennel kapcsolatban, mint ahogy itt olvasható. örülök, hogy nem csak én. mindig szeretettel látom/látlak a blogon és örömmel veszem a képértékeléseket (akár pozitív, akár negatív).

    én is nagyon szívesen látogatok ide. rendszeresen be-be nézek (ha nem is írok kommentárokat) és sok érdekes helyre jutok el ezen a blogon keresztül. sehol másutt nem találok ennyire jó képértékeléseket, gondolatokat, amelyek nem csak az esztétikai és technikai szempontokat veszik figyelembe.

    VálaszTörlés